Početak nove ere.
eMobility

Početak nove ere.

Otkrijte što eMobility tvrtke Mercedes‑Benz Trucks nudi Vašoj floti i Vašem poduzeću: Počevši od funkcije Stop-and-Go za gradsku vožnju do logistike na dugim relacijama, svako Vam vozilo kao dio integriranog rješenja otvara potpuno nove mogućnosti.

Dobro došli u eru profitabilne električne transportne logistike. Teretno vozilo eActros LongHaul predstavlja naše profitabilno, održivo i pouzdano integrirano rješenje s uravnoteženom pogonskom snagom. Zahvaljujući novom pogonskom sklopu, serijski eActros LongHaul nudi doseg i do 500 kilometara bez međupunjenja. Baterije će se zbog megavatnog punjenja ubuduće moći napuniti s 20 na 80 posto u znatno manje od 30 minuta. Na taj je način eActros LongHaul opremljen za većinu transportnih zadataka na velike udaljenosti koje je moguće planirati. Uz eActros LongHaul, kao integriranim rješenjem, profitirat ćete od usluga eConsulting, Mercedes‑Benz Uptime u servisnom ugovoru, Fleetboard Charge Management i mnogih drugih individualno prilagođenih usluga. Serijski će se eActros LongHaul proizvoditi tek od 2024. – otkrijte ga već na sajmu IAA Transportation.

eActros LongHaul raspolaže baterijskim punjenjem s dometom od otprilike 500 kilometara. Tako eActros LongHaul, kao prvo od teretnih vozila tvrtke Mercedes‑Benz Trucks, omogućuje profitabilnu upotrebu na dugim dionicama.

eActros LongHaul omogućuje brzo punjenje i jednostavno rukovanje. Baterije će se ubuduće megavatnim punjenjem moći napuniti s 20 na 80 posto u znatno manje od 30 minuta. Zajedničkim pothvatom društava Daimler Truck, TRATON GROUP i Volvo GROUP želimo podržati infrastrukturu za punjenje koja se kontinuirano razvija. Na taj način punjenje postaje dječja igra.

Kao dio integriranog rješenja možete dobiti savjetovanje za optimalnu upotrebu vozila i tako optimizirati ukupne troškove vlasništva.

„Novo poglavlje u eMobility smjeru” – tako je žiri nagrade Truck Innovation Award 2023. ocijenio eActros LongHaul. Za to su zaslužni inovativan cjelokupni tehnološki koncept, koji obuhvaća tehnologiju LFP baterija i novu e-osovinu, te brz razvoj: Očekuje se da će eActros LongHaul 2023. prijeći na ispitivanje korisnika. Žiri osim toga ističe kompaktne dimenzije tegljača sa sedlom. Truck Innovation Award dodjeljuje žiri koji je zadužen i za nagradu „International Truck of the Year”.

eActros 300 i eActros 400 više su od pukih teretnih vozila. Svaki od njih dio je integriranog rješenja, koje osim eTrucka sa standardnim uslugama obuhvaća i novu uslugu eConsultinga i inovativna digitalna rješenja. Zahvaljujući visokoučinkovitom pogonskom sklopu ePowertrain, kamioni će imati doseg do 300 km3006 odnosno 400 km3002. Zahvaljujući osjetno smanjenim emisijama buke, svojim vozačima i prolaznicima nude novu razinu komfora u gradskom prometu i urbanom životu. U okviru integriranog eMobility rješenja uz eActros 300 ili eActros 400 dodatno profitirate od sveobuhvatne funkcije eConsultinga koja, među ostalim, obuhvaća analizu rute, upravljanje poticajima i digitalne usluge specifične za Mercedes‑Benz Uptime, upravljanje punjenjem i servisne ugovore.

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Sustav pomoći pri skretanju287.

Da bi se kod skretanja udesno što bolje spriječile nesreće koje uključuju bicikliste ili pješake, eActros u serijskoj opremi raspolaže sustavom pomoći pri skretanju287, koji može informirati vozača i upozoriti u slučaju opasnosti.

Detail Zoom image

Sustav Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS).

Sustav Acoustic Vehicle Alerting System sastoji se od dva zvučnika koji, ovisno o uvjetima vožnje, mogu reproducirati zvukove vožnje unaprijed ili unatrag i tako učiniti da sudionici u prometu bolje čuju vozilo.

Detail Zoom image

Active Brake Assist 5 (ABA 5)287, 285.

Active Brake Assist 5287, 285 radi pomoću kombinacije sustava radara i kamera. Sustav može reagirati na moguće opasnosti i zvučno i vizualno upozoriti vozača na moguću nesreću. U slučaju izostanka vozačeve reakcije, sustav može automatski pokrenuti djelomično kočenje i kočenje punom snagom.

Detail Zoom image

Koncept sigurnosti akumulatora.

Posebni zaštitni elementi s aluminijskim profilom mogu zaštititi akumulatore u slučaju bočnog udara, a integrirani senzori mogu automatski isključiti visokonaponski akumulator.

eActros 300 i eActros 400 oduševljavaju brojnim sigurnosnim sustavima. Funkcija Active Brake Assist pete generacije285, 287 po prvi put radi s kombinacijom sustava radara i kamere, a unutar granica sustava samostalno može aktivirati kočenje ne samo na začelju kolone, nego i u slučaju pješaka u pokretu kako bi se spriječili sudari. Sustav podrške pri skretanju može upozoriti u slučaju kritičnih situacija skretanja udesno.

eActros 300 kao tegljač sa sedlom proširuje mogućnosti korištenja eActros modela u teškom distribucijskom prometu – osobito u urbanom okruženju. Kao i modeli eActros 300 i eActros 400, novi tegljač sa sedlom eActros 300 ima vozačku kabinu M. Tri paketa baterija, svaki s instaliranom snagom od 112 kWh3005, pritom omogućuju domet i do 220 km3013. Pogonski sklop identičan je onome eActros 300 modela, te tako također osigurava maksimalnu snagu od 400 kW i trajnu snagu od 330 kW. Vozilo uz uvažavanje maksimalne dopuštene ukupne vučne duljine može vući sve uobičajene europske poluprikolice. Ovo se vozilo, kao i eActros 300 i eActros 400, nudi kao integrirano rješenje, uključujući savjetovanje i rješenja infrastrukture za punjenje. Osim toga, Mercedes‑Benz Trucks svojim kupcima sa eActrosom pruža opsežne digitalne usluge prilagođene električnim teretnim vozilima.

U svijetu, u kojem se transportna logistika nalazi pred složenim izazovima, Mercedes‑Benz Trucks nudi cjelovita rješenja po mjeri. Uz integrirana rješenja prati svoje kupce u svim fazama elektrifikacije njihove flote i u svim područjima njihovih procesa. Od individualnog eConsultinga za klijenta i digitalnih usluga kao što su Mercedes‑Benz Uptime pa sve do rješenja financiranja. Široka mreža najrazličitijih usluga jamči Vam da se u svakom trenutku možete koncentrirati na učinkovitu optimizaciju svoga poslovanja.

Content iaa sustainability

Novi eEconic savršen je za primjenu u gradskoj vožnji sa čestim zaustavljanjem. Sa samo jednim punjenjem ima domet i do 150 km2021. Zajedno s energijom dobivenom rekuperacijom, eEconic može ostvariti cjelodnevnu primjenu bez međupunjenja. Na taj način klijenti prilikom punjenja novog eEconica dodatno profitiraju od povoljnih noćnih tarifa. Duboko uvučeno panoramsko prednje staklo DirectVision na vozačkoj kabini omogućuje izravan vizualni kontakt s drugim sudionicima u prometu i vrlo dobar pregled cestovnog prometa.

Na vrh