Arocs.
Naša teretna vozila

Arocs.

Građevinski promet. 18-41 tone.

Bez obzira na to radi li se o tegljaču, otvorenom kamionetu, miješalici za beton ili teškom kiperu: Cestovne varijante i varijante s pogonom na sve kotače modela Arocs za praktički svaki izazov nude osobito robusno i otporno teretno vozilo. Posebna značajka su inovativna prednja LED-svjetla koja se mogu naručiti s dodatnom opremom. U kombinaciji s najnovijom verzijom motora OM 471 Arocs je na najbolji mogući način opremljen za svaku primjenu u prometu na gradilištima. 

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Ručna kočnica, elektronički s funkcijom hold; sustav pomoći za stabilnost prikolice Trailer Stability Assist.

Elektronička parkirna kočnica s funkcijom HOLD ujedinjuje jednostavnije rukovanje, veću udobnost i veću sigurnost. Dodatnu sigurnost pruža Trailer Stability Assist: Preventivno stabilizira prikolice/poluprikolice u mogućim kritičnim situacijama tijekom vožnje zahvaljujući umjerenom kočenju.

Detail Zoom image

Multimedia Cockpit, interactive142.

Zaslon visoke razlučivosti u boji zamjenjuje klasični kombinirani instrument i nudi jasan prikaz svih informacija o vožnji i vozilu. Nadopunjuje ga višedodirni zaslon na rukohvatu s desne strane. Dva USB-C priključka omogućuju priključivanje uređaja za masovnu pohranu, punjenje s do 5 V/3 A i priključivanje dvaju mobilnih uređaja na hands-free uređaj putem dvostrukog Bluetootha. Apple CarPlay i Android Auto omogućuju i integraciju pametnog telefona.

Detail Zoom image

Sustav pomoći za prometne znakove2022, 287.

Novi sustav pomoći podržava vozača prilikom uočavanja određenih prometnih znakova u stvarnom vremenu, prikazuje mu do dva znaka u kombiniranom instrumentu i tako povećava sigurnost u vožnji. Osim toga, vozaču daje informacije – na primjer u slučaju prekoračenja brzine.

Detail Zoom image

Predictive Powertrain Control.

Predictive Powertrain Control povezuje GPS podatke vozila s preciznim digitalnim 3D kartama te tako prepoznaje predstojeće uspone i nizbrdice na cesti i na temelju toga optimira vrijeme prebacivanja stupnjeva prijenosa, skokove prebacivanja stupnjeva prijenosa, brzinu tempomata i faze EcoRoll. Jednako tako sustav u obzir uzima zavoje, križanja i ograničenja brzine pohranjena u podacima na kartama i reagira u skladu s tim. To u kombinaciji s precizno usklađenom strategijom mijenjanja stupnjeva prijenosa omogućava uštedu goriva do 5 %1066.

Detail Zoom image

MirrorCam1, 271, 287.

MirrorCam, u dodatnoj opremi, za razliku od retrovizora štiti od prljavštine na najbolji mogući način i optimizira aerodinamiku i vidljivost u području A stupova. Automatsko osvjetljenje/zatamnjenje slike zaslona pri slabom osvjetljenju. Pomoćne crte na zaslonu i poseban prikaz ranžiranja pomažu pri procjeni udaljenosti. Smanjena širina vozila u usporedbi s uobičajenim retrovizorima. U zavojima cijela poluprikolica ostaje u vidnom polju.

Detail Zoom image

Sustav pomoći pri skretanju248, 2020/Active Sideguard Assist248

Sideguard Assist248, 2020 i Active Sideguard Assist248 mogu pomoći vozaču prilikom skretanja ili prestrojavanja tako što u određenim situacijama mogu prepoznati pokretne i statične objekte u zoni upozorenja desno ili unutar krivulje povlačenja201, 211, te u slučaju opasnosti vizualno i zvučno upozoriti vozača.

Detail Zoom image

Mercedes-Benz Uptime.

Uz Mercedes-Benz Uptime slijedimo jasan cilj: neplanirani zastoji u radu vozila kontinuirano se smanjuju, popravak se može planirati kako bi se maksimalno povećala raspoloživost Vaših vozila.

Detail Zoom image

Active Brake Assist 5285, 149.

Peta generacija sustava podržava vozača na način da u optimalnim uvjetima u granicama mogućnosti sustava može zakočiti punom snagom kad je riječ o nepokretnim i pokretnim objektima te djelomično ili punom snagom kad je riječ o pješacima u pokretu, čime može smanjiti ili u potpunosti spriječiti nesreće.

Savršeno konstruirano za gradnju.

Savršeno konstruirano za gradnju.

Dinamično, robusno, učinkovito: S trećom generacijom motora OM 471 Vi i Vaše teretno vozilo spremni ste za gradilište.

Više o motoru OM 471
Robusnost

Robusnost

Arocsova robusnost i nosivost dolazi do izražaja već kod funkcionalnih kabina vozača, kako kad je riječ o dugovjekoj, iznimno izdržljivoj goloj konstrukciji kabine vozača, tako i u sportskom, snažnom dizajnu.

Učinkovitost

Učinkovitost

Spaja ono što se i treba spojiti: RoadEfficiency kombinira niske cjelokupne troškove s visokim stupnjem sigurnosti i korištenja vozila. Za još veći stupanj učinkovitosti u prijevozu.

OM 471

OM 471

Do četiri posto manje potrošnje adut je treće generacije motora OM 471 i solidan potencijal za uštedu. Superiornim ga čini i znatno veći komfor u vožnji.

Pouzdanost

Pouzdanost

Prilikom montiranja našeg teretnog vozila uvijek primjenjujemo najstroža mjerila kvalitete koja postoje: zahtjeve prakse. Ili ukratko: Vaša.

Tehnički podaci

Tehnički podaci

Uz štedljive, pouzdane Euro VI motore te 9 varijanti kabina za vozača Arocs nudi rješenje za praktički svaki zahtjev.

Istaknuta obilježja i ostale činjenice

Istaknuta obilježja i ostale činjenice

Uz originalnu posebnu dodatnu opremu Mercedes‑Benz Trucks i koncepte vozila specifične za razne djelatnosti Arocs nudi mnoštvo mogućnosti individualnog oblikovanja i osobito visok stupanj korisne nosivosti čak i za ekstremna opterećenja.

Na vrh