Mercedes-Benz Uptime
Bezbrižno na cesti

Mercedes-Benz Uptime

Inteligentno umrežavanje. Za još učinkovitije korištenje vozila.

Teretno vozilo zarađuje novac samo dok vozi. Inteligentnim umrežavanjem Mercedes-Benz Uptime povećava raspoloživost, neprestano dijagnosticira status vozila i priključene prikolice te daje konkretne preporuke za postupanje. Tako se dosad neplanirani boravci u radionici mogu planirati, a mirovanje smanjiti na najmanju moguću mjeru.

Inteligentnim umrežavanjem vozila, usluge Mercedes-Benz Service i Vašeg prijevozničkog poduzeća Mercedes-Benz Uptime definira nova mjerila. Rezultat toga je osjetno povećana mogućnost planiranja boravaka u radionici i veća raspoloživost vozila.

Uz Mercedes-Benz Uptime slijedimo jasan cilj: neplanirani zastoji u radu vozila kontinuirano se smanjuju, popravak se može planirati kako bi se maksimalno povećala raspoloživost Vaših vozila.

  • Zahvaljujući neprekidnoj komunikaciji svih umreženih sustava u vozilu, svaki se dan od svakog teretnog vozila generira nekoliko gigabajta podataka koji se mogu koristiti za različite vrste dijagnostike vozila. Pritom Mercedes-Benz Uptime već danas veliki dio svih dijagnostičkih postupaka obavlja potpuno automatski i na daljinu. Radionica je stoga pravovremeno upoznata s uzrocima kvarova, prije nego li Vaše vozilo dođe u nju.
  • Unutar prosječno 240 sekundi od prikupljanja podataka u vozilu u odgovarajuće se sustave prodavatelja automatski učitavaju preporuke za postupanje u radionici.
  • U više od 1.500 Mercedes-Benz Uptime certificiranih maloprodajnih pogona u Europi to, između ostalog, vodi do tri puta kraćeg vremena dijagnostike prilikom ulaznog testa u radionici.
  • Kod većine svih vozila s uslugom Mercedes-Benz Uptime dosad su pravodobnim prepoznavanjem kvara smanjeni neplanirani boravci u radionici za više od 50 posto.
Content uptime 04
Content uptime 01

Svi drugi Mercedes-Benzovi servisni ugovori također se mogu kombinirati s ugovorom Mercedes-Benz Uptime. Zahvaljujući optimalnoj kombinaciji inteligentnog umrežavanja vozila i Mercedes-Benzovog servisnog ugovora, profitirate dvostruko. Svi servisni ugovori Mercedes-Benz Complete za eActros nude se u kombinaciji s uslugom Mercedes-Benz Uptime.

Inteligentno umrežavanje vozača, voznog parka i naloga nudi mogućnost daljnjeg povećavanja učinkovitosti. Uz analizu korištenja Fleetboard te naše edukacije vozača potrošnja se može trajno dodatno smanjiti.

Fleetboard nudi individualna rješenja telematike kako bi se maksimalno povećala iskorištenost vozila i učinkovitost Vašeg voznog parka. Tako imate pregled nad svime – u svakom trenutku i bilo gdje.

Fleetboard analiza korištenja pridonosi načinu vožnje smanjene potrošnje i habanja. Usto, telematski sustav registrira tehničke podatke iz teretnog vozila i evaluira ih. Osim toga, prikazuje se koliko se intenzivno koristi sustav Predictive Powertrain Control. Na temelju tih podataka ocjenjuje se ponašanje vozača u vožnji. To omogućava objektivnu prosudbu načina vožnje i obuku prilagođenu vozaču. Sve u svemu, na taj je način moguće uštedjeti i do 15 % goriva.

Content uptime 07

Portal Fleetboard. Planiranje postaje lako: na intuitivno upravljivoj površini koja se temelji na internetu, svi su podaci iz rezerviranih usluga Fleetboard pregledno ujedinjeni. Osim toga, dobit ćete upute pomoću kojih možete optimirati svoje svakodnevno poslovanje i tako ga učinkovitije organizirati.

Na vrh