eMobility

eConsulting

Korak po korak u smjeru eMobility.

Novorazvijena usluga eConsulting obuhvaća savjetovanje u tri koraka koje pruža sva potrebna rješenja vezana uz eActros: od prvog savjetovanja do puštanja u pogon. Tim sastavljen od domaćih i međunarodnih stručnjaka u potpunosti vas prati na putu u eMobility i korak po korak prema budućnosti bez CO₂.

U tu se svrhu izrađuje koncept prilagođen vašem poslovanju. Svi s time povezani troškovi analiziraju se na temelju identificiranih mjera. Naposljetku se provodi implementacija u operativne procese.

E consulting content step 01

Analiza dionice.

Polazna točka za koncept elektrifikacije vašeg voznog parka analiza je dionica vašeg voznog parka. To je osnova za sve daljnje odluke i mjere u procesu savjetovanja za eMobility.

Jesu li Vaše dionice prikladne za eActros, možete provjeriti zajedno s našim suradnicima za eConsulting okviru detaljne analize dionica. Postavljanjem raznih parametara, između ostalog vrste nadogradnje, korisne nosivosti ili temperature okoliša, jednostavno se mogu usporediti dionice Vaših konvencionalnih kamiona s prikupljenim podacima iz eActrosa.

E consulting content route analysis

Sustav napajanja.

Način korištenja vaših vozila određuje optimalno ponašanje pri punjenju i za to potreban sustav napajanja te softverska i hardverska rješenja. Tijekom cijelog procesa tvrtka Mercedes-Benz Trucks pruža vam stručnu pomoć i potrebne alate – od priključka na električnu mrežu preko planiranja punjenja pa sve do upravljanja punjenjem.

Za primjenu u teškom distribucijskom prometu u urbanom prostoru osobito je prikladan Depot Charging, odnosno punjenje na vlastitoj poslovnoj lokaciji. Vozilo se pritom optimalno iskoristi tijekom smjene i u potpunosti se polako puni noću tek na poslovnoj lokaciji kad se kamion više ne koristi.

Ako je vaš eTruck u upotrebi 24 sata dnevno, morate primijeniti druge načine punjenja. U slučaju nasumičnog punjenja kada se za to pruži prilika kamion punite na različitim lokacijama dok je privremeno parkiran, npr. za istovar. Vrijeme punjenja ovdje iznosi između 30 i 90 minuta. Za ovu vrstu primjene potreban sustav napajanja mora biti dostupan na više poslovnih lokacija ili na mjestima utovara i istovara.

E consulting content step 02

Na temelju identificiranih mjera zajedno sa stručnjacima za eConsulting transparentno se raščlanjuju, analiziraju i optimiziraju svi povezani troškovi i mogući poticaji.

S pomoću našeg vlastitog softvera tvrtke Daimler moguće je u cijeloj Europi identificirati moguće poticaje odnosno prednosti za vaš prelazak na eMobility. Konkretne prednosti u slučaju električnih vozila i odgovarajućeg sustava napajanja predstavljaju subvencije, porezne olakšice/izuzeća i zajmovi. Tu su i manje naknade prilikom naplate cestarine, niži troškovi za registraciju vozila ili izuzimanje od zabrane vožnje u gradskim centrima. Pri procjeni odnosa troškova i koristi te podnošenja detaljnog zahtjeva naši će vam stručnjaci rado pomoći.

E consulting content cost analysing
E consulting content step 03

Sada možemo prijeći na fazu implementacije. Tu se u operativno poslovanje integriraju svi potrebni procesi. Kako bi se prelazak odvijao besprijekorno, savjetujemo i obučavamo vas i vaše zaposlenike o integriranim softverskim rješenjima, kao što su naš inteligentni sustav za upravljanje punjenjem i vožnja koja štedi energiju, te vam i inače stojimo na raspolaganju. Naš opsežan portfelj obuka usmjeren je i na vozače i na upravitelje voznih parkova.

Vozači se upoznavaju sa svim relevantnim informacijama za korištenje. To uključuje punjenje eActrosa, ekološki prihvatljivu vožnju koja može doprinijeti visokom dosegu, vožnju koja štedi bateriju i može produljiti vijek trajanja baterije te optimirano punjenje za maksimalno iskorištenje sustava napajanja.

Voditelji voznog parka educiraju se o tehničkim posebnostima eActrosa i rukovanju visokim naponom, za maksimalnu učinkovitost i organizacijske implikacije. Osim toga dobit će uvid u perspektivu vozača.

Na vrh